lördag 29 april 2017

Recept: Äppelpaj till frukost



Är det någon mer än jag som känner att man kan lyxa till allt lite extra på lördagar? Jag tyckte iallafall att det var helt perfekt att slänga ihop en äppelpaj till frukost idag. Men jag behöver som vanligt min dagliga dos av havregryn, så självklart är det en av huvudingredienserna!

Äppelpaj 4 pers:
4,5dl havregryn
2 krm bakpulver
3 krm kanel
5 msk kokos
4 äggvitor
1,5 dl äppelmos (lågkalori)
3 äpplen (1,5 ska rivas, det andra är till garnering)
6 msk vatten
1 ProPud Vanilla

Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
Blanda alla torra ingredienser.
Tillsätt sedan äggvitor, äppelmos, äpple & vatten.
Häll allt i en form och lägg på äppelskivorna.
In i ugnen i ca 20-25 minuter.
Serveras med ProPud Vanilla (Använder alltså inte detta i själva pajen)

NJUT!

/M.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar